5 REDENEN WAAROM JE SOCIAL MEDIA ZOU MOETEN INZETTEN

Blog-social media

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We brengen iedere dag veel tijd door op social media platformen als Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn en Twitter. In Nederland gebruiken miljoenen mensen social media en daarom is het voor bedrijven steeds belangrijker en interessanter om actief te zijn op diverse social media kanalen. De cijfers liegen er niet om. Facebook staat met 8,3 miljoen gebruikers op nummer 1. Daarna volgt LinkedIn met 4,4 miljoen gebruikers, opgevolgd door Instagram en Youtube met beide ruim 2,2 miljoen gebruikers. Het actief en consistent gebruiken van social media is dus zeker geen overbodige luxe. Maar waarom is het nou zo belangrijk om social media in te zetten? 

Social media marketing mag niet ontbreken in de marketingstrategie van jouw bedrijf. Het biedt bedrijven de kans om onder andere de naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast kun je door middel van social media gemakkelijk communiceren met je doelgroep. In deze blog hebben we de 5 belangrijkste redenen op een rij gezet waarom je als bedrijf social media zou moeten inzetten.

1. INTERACTIE MET JE DOELGROEP

Social media is een gemakkelijke en toegankelijke manier om in contact te komen met je doelgroep. Klanten kunnen snel een reactie achterlaten bij een foto of door middel van een privé bericht contact met je opnemen. Vaak is deze drempel een stuk minder hoog, dan het versturen van een e-mail of het telefonisch contact opnemen. Op deze manier bouw je een goede en duurzame relatie op met je klanten.

2. VERGROOT JE NAAMSBEKENDHEID​

Natuurlijk wil je als bedrijf dat jouw naam wordt herkend. Hierbij kan een goed social media plan van grote invloed zijn. Met een goede social media strategie kun je het bereik van je merk gemakkelijk vergroten, door meer online aanwezig te zijn. Wanneer je veel onder aandacht bent bij jouw doelgroep/volgers zullen ze sneller overgaan tot een aankoop bij jou, in plaats van de concurrent.

3. WERK AAN JE IMAGO​

Klanten kijken vaak eerst op social media om een indruk te krijgen van jouw bedrijf. Daarom is dit de plek om aan je bedrijfsimago te werken. Dit kun je op verschillende manieren doen, zoals samenwerkingen aangaan met influencers. Door samenwerkingen aan te gaan met influencers die bij jou merk passen versterk je jouw imago. Daarnaast draagt het delen van waardvolle content ook bij aan je online identiteit en imago.

4. VERGROOT JE ONLINE VINDBAARHEID​

Social media is een goede manier om je online vindbaarheid te vergroten. Omdat veel mensen eerst op social media kijken, kun je dit platform gebruiken om meer bezoekers naar je website te trekken. Daarnaast kan het zijn dat je, door actief te zijn op social media, beter vindbaar bent op Google. Dit kan uiteindelijk voor meer omzet zorgen.

5. GOEDKOOP EN DOELGERICHT ADVERTEREN​

Adverteren op social media is in vergelijking met traditionele media relatief goedkoop. Daarnaast is het een perfecte middel om een specifieke doelgroep te bereiken. Wil je met jouw product alleen Arnhemmers bereiken in de leeftijdscategorie van 25 tot en met 35 jaar, dan kun je hier eenvoudig een Facebook of Instagram advertentiecampagne voor aanmaken. Wanneer je gebruik maakt van traditionele media, zoals televisie of een tijdschrift kun je de doelgroep minder goed specificeren.

SOCIAL MEDIA BEHEER UITBESTEDEN​

Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om je social media beheer uit te besteden bij een extern bedrijf. Het bijhouden van social media in een tijdrovende klus en vergt wat kennis. Wil je social media om die reden laten uitbesteden? Designed by C kan je hier goed bij helpen. Wil je graag zo goed mogelijk gebruik maken van social media? Neem dan contact op en ik help je graag verder!